For medborgere

Vi tror på, at alle har retten til at være en vigtig del af et fællesskab – uanset hvem du er, og hvilken baggrund du har.

Vi hjælper dig, der savner at være en del af et fællesskab, dig der har brug for særlig støtte fra en frivillig og dig som selv ønsker at være frivillig, men ikke helt ved, hvor du skal gå hen.

Vi tror på dig, når du tror allermindst på dig selv – og vi hjælper dig meget gerne på vej til det rette frivillige tilbud.

Frivilligcenter Assens
- Din vej ind i fællesskaberne

Vi har alle brug for at være en vigtig del af et fællesskab. Men det er ikke altid, vi ved, hvordan vi finder det rette.

Hos Frivilligcenter Assens hjælper vi med at finde præcis det fællesskab, som passer til dig og din livssituation.

Vi viser dig vej til de mange forskellige frivillige sociale tilbud, der er i Assens Kommune – uanset om du er barn, ung eller ældre, pårørende, ensom, mentalt eller fysisk udfordret eller på anden vis oplever at være i en sårbar situation, eller du ønsker at være frivillig og støtte andre, så er der også et tilbud, der passer til dig. 

Se nogle af dine muligheder her på Boblberg.dk eller kontakt os for en samtale, hvor vi sammen finder det, der passer bedst til dig.

Gør en forskel for andre

I Assens Kommune er der mange muligheder for at blive frivillig. Uanset om du er klar til at trække i vandrestøvlerne og planlægge gågrupper i skoven for Hjerteforeningen, ønsker at være besøgsven for ensomme ældre, har åbne arme og overskud til at være Voksenven for et barn, støtte flygtninge med sproglige udfordringer, blive mentor for en ung eller noget helt andet, er der altid en mulighed for at gøre en forskel.

Uanset om du har meget eller lidt tid, om du bedst kan arbejde morgen, aften eller weekender eller om du helst vil arbejde med børn, ældre, flygtninge eller noget helt tredje, er der også en plads til dig i det frivillige fællesskab.

Se alle opslåede frivilligjob her eller kontakt os for en samtale. 

Bliv en del af et nyt fællesskab

Måske finder du ikke præcis det fællesskab, du søger, men har en god idé til at starte et helt nyt frivilligt fællesskab.

Så har du mulighed for at komme forbi Frivilligcenter Assens og drøfte din idé med os. Vi giver dig gerne gode råd og sparring til, hvordan du kan starte et nyt frivilligt socialt tilbud.

Spørgsmål og svar

Her kan du læse nogle af de ofte stillede spørgsmål og svar om frivilligt socialt arbejde. Hvis du stadig ikke har fået svar på dit spørgsmål, er du altid velkommen til at tage kontakt til os.

Der er mange måder at styrke rekrutteringen af frivillige på.

Først og fremmest skal I være helt tydelige i jeres kommunikation omkring hvem I er, og hvad I konkret søger hjælp til.

Hvad kræver det konkret af den frivillige (tid, kompetencer, typer af opgaver etc.) og ikke mindst, hvad den frivillige får ud af at være frivillig hos netop jer.

Overvej hvem jeres målgruppe er, og dermed hvem I henvender jer til, inden I vælger kommunikationskanal (mund-til-mund, event, den gode historie, pressemeddelelse, SoMe etc.) .

Slå gerne stillingen op på eksempelvis Frivilligjob.dk og kontakt Frivilligcenter Assens, hvis du har brug for yderligere sparring.

 

Der findes mange forskellige foreninger i Assens Kommune med vidt forskellige formål og behov. I Frivilligcenter Assens hjælper vi dig gerne med at etablere netværk og samarbejde med andre foreninger og guider dig gerne for at finde en forening, der matcher dine ønsker og behov. 

Der findes mange måder at stifte en forening på. På Center For Frivilligt Socialt Arbejdes hjemmeside kan du få et godt overblik over de 5 grundkrav, og hvad det kræver, at starte og etablere en forening – herunder vedtægter, ledelse, medlemmer, afgrænset økonomi, stiftelsesmøde og andre relevante krav til foreninger. Du kan også blive klogere på, hvordan I registrerer foreningen og skriver foreningens vedtægter.

Denne Fundraising rådgivningsguide fra Center For Frivilligt Socialt Arbejde er målrettet mindre og lokale foreninger, frivillige organisationer, netværk og grupperinger, som ønsker en introduktion til fundraising og inspiration til arbejdet med at skaffe penge til jeres sag, aktiviteter og projekter. 

Læs Center For Frivilligt Socialt Arbejdes  Guide til regler for frivillige på offentlige ydelser og få styr på de regler, der gælder for frivillige samtidig med, at man modtager efterløn, dagpenge, kontanthjælp, sygedagpenge, førtidspension, folkepension, fleksjobløn eller er i et ressourceforløb.  

I denne guide fra Center For Frivilligt Socialt Arbejde kan du læse om, hvornår og hvordan foreninger og organisationer på det sociale område skal indhente og håndtere børneattester. 

Frivillige sociale foreninger og sammenslutninger har nemlig pligt til at indhente børneattester på alle frivillige og ansatte, der er i direkte kontakt med børn og unge under 15 år, hvis de modtager §18-midler eller får støtte fra puljer på Social-, Bolig- og Ældreministeriets område. 

 

Skip to content